У початок

Задокументовано понад 25 ракетних обстрілів нафтобаз – Офіс генпрокурора

Українські правоохоронці потребують допомоги у проведенні низки спеціалізованих досліджень для встановлення ступеня забруднення підземних вод унаслідок ворожого обстрілу нафтобаз на території України, зазначають в Офісі генерального прокурора.

«Розслідування ракетних атак українських нафтобаз і встановлення збитків для навколишнього середовища — в Офісі генпрокурора обговорили можливість приєднання французьких експертів», — повідомляє відомство у телеграм-каналі в середу.

Згідно з повідомленням, заступник генпрокурора Вікторія Литвинова зустрілася з представниками Національної жандармерії Франції, які перебувають в Україні.

«Обговорили документування ракетних атак українських нафтобаз, які несуть жахливі наслідки для навколишнього середовища. Цинічні обстріли збройних сил росії розслідуються як екоцид і порушення законів та звичаїв війни», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Генпрокуратурі, удари країни-агресора по об'єктах підвищеної небезпеки призводять до забруднення атмосферного повітря, ґрунту і підземних вод.

Заступник генпрокурора повідомила, що наразі задокументовано понад 25 ракетних обстрілів нафтобаз на території України. Лише за минулий тиждень додалися два напади на такі об'єкти – на території Харківської області.

«Сьогодні ми повинні довести всьому світу довготривалі, широкомасштабні серйозні наслідки збройної агресії росії для навколишнього середовища. Потрапляння важких металів у підземні води завдає шкоди цілому регіону і впливає на здоров'я людей», – наголосила Литвинова.

Вона зазначила, що на цю мить Офіс генпрокурора потребує допомоги у проведенні низки спеціалізованих досліджень для встановлення ступеня забруднення підземних вод.

«Для цього потрібно виконати бурові роботи із застосуванням спецтехніки й обладнання», — уточнюється у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти