У початок

Заборона ЄС на імпорт нафти рф набуде чинності протягом півроку після запровадження санкцій — ЗМІ

Заборона ЄС на імпорт сирої нафти із рф почне діяти протягом шести місяців після офіційного набуття чинності санкцій проти неї, відмова від російської нафти проходитиме поетапно. Про це повідомили у вівторок західні ЗМІ з посиланням на неназваного представника Єврокомісії, передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому термін відмови від нафтопродуктів рф після ухвалення санкцій становитиме вісім місяців. Таким чином, запровадження ембарго на нафтовий імпорт рф до ЄС проходитиме відповідно до графіка, запропонованого раніше у травні Єврокомісією.

У ніч на 31 травня глави держав і урядів країн ЄС погодили ембарго на дві третини нафти, що постачається з рф. Наприкінці саміту ЄС ідеться, що лідери країн союзу зійшлися на думці, що «шостий пакет санкцій проти росії поширюватиметься на сиру нафту, а також нафтопродукти, що постачаються з росії до держав-членів, за тимчасовим виключенням сирої нафти, що постачається трубопроводом».

Голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн зазначала, що де-факто нафта після впровадження в дію ембарго надходитиме лише трубопроводом «Дружба» — низці країн на півдні ЄС. На цей нафтопровід, за словами голови ЄК, припадає 10% від усієї нафти рф, що імпортується ЄС.

Тепер рішення щодо санкцій, що має юридичну силу, має ухвалити Рада ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти