У початок

За півроку АЗС отримали від Держпродспоживслужби штрафів на 21 млн грн

За шість місяців цього року Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) здійснила 541 перевірку мереж АЗС, у 73,4% випадків з яких знайшла порушення державної дисципліни цін і наклала штрафів майже на 21 млн грн.

Про це у відповіді на запит enkorr повідомили у Держпродспоживслужбі.  

Зокрема за цей час було здійснено 4 планові перевірки (до початку повномасштабного вторгнення рф на територію України – ред.), 23 позапланові за зверненням фізичних осіб і 514 за дорученням прем’єр-міністра від 8 травня ц.р..

«За результатами перевірок винесено 296 рішень про застосовування адміністративно-господарських санкцій на суму 20 713, 356 тис. гривень і складено 155 приписів про усунення порушень», – повідомила заступник голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко і додала, що «за порушення законодавства 100 відповідальних осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності й винесено постанови про накладання адміністративних санкцій на суму 211, 225 тис. гривень».

Як повідомлялося, головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області фіксує зменшення кількості скарг від населення на завищені ціни на пальне.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет міністрів вирішив відмовитися від державного регулювання цін на пальне. При цьому, як заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Зазначимо, завдяки відмові від державного регулювання цін вдалося стимулювати імпорт пального в Україну, а також встановити мережам АЗС справедливі роздрібні ціни в умовах дефіциту і проблем із логістикою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти