У початок

Скарг на високі ціни на пальне стало менше — Держпродспоживслужба

Головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області фіксує зменшення кількості скарг на завищені ціни на пальне. Про це в коментарі «Житомир.info» розповіла завідувачка сектору контролю за регульованими цінами Людмила Козловська.

«Ми бачимо, що кількість звернень менша щодо високих цін на пальне. З початку воєнного стану більшість звернень стосувалося, звичайно, палива, десь 20 звернень було до Головного управління з питань на завищення цін на пальне. Ціни сьогодні сталі, тобто немає відмінного зростання щоденного в цінах порівняно з минулим тижнем», — каже Людмила Козловська.

Разом із тим вона зазначила, що попри зменшення вартості пального фахівці Держпродспоживслужби й надалі перевірятимуть АЗС, аби ті не завищували цін.

Як повідомляв enkorr, 17 травня Кабінет міністрів вирішив відмовитися від державного регулювання цін на пальне.  При цьому, як заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Зазначимо, завдяки відмові від державного регулювання цін вдалося стимулювати імпорт пального в Україну, а також встановити мережам АЗС справедливі роздрібні ціни в умовах дефіциту і проблем із логістикою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти