У початок

За недорого: Orlen хоче викупити заправки «Укрнафти»

Також є російською мовою

Польський нафтовий концерн PKN Orlen зацікавлений у купівлі роздрібної мережі АЗС «Укрнафта», власниками якої є НАК «Нафтогаз України» і група «Приват». Про це enkorr на умовах анонімності повідомив один із учасників зустрічі, що відбулася між представниками польського концерну, Міністерства енергетики України, МЗС і НАК «Нафтогаз України».

За його словами, в перемовинах узяли участь 10 топ-менеджерів PKN Orlen на чолі з головою правління концерну Даніелем Обайтеком, заступник міністра енергетики України Максим Немчінов, заступник міністра закордонних справ Дмитро Сеник, генеральний директор директорату нафтогазового комплексу і розвитку ринків нафти, природного газу і нафтопродуктів НАК «Нафтогаз України» Микола Колесник та ін..

За словами співрозмовника enkorr, на зустрічі було обговорено низку питань, зокрема щодо інвестицій у нафтопереробну галузь України, імпорту нафти, допомоги в створенні МЗНН і низки інших.

«Orlen – компанія з колосальними можливостями, і ми очікували від неї почути пропозиції в частині інвестицій у виробництво, у великі нафтохімічні підприємства і трубопроводи, але поки почули тільки бажання купити заправки «Укрнафти», при цьому бажано не дуже дорого», – повідомив один із учасників перемовин на умовах анонімності.

Джерело enkorr не стало розкривати всіх деталей зустрічі, додавши, що консультації між українською і польською стороною триватимуть.

Довідка enkorr

«Укрнафта» – найбільша нафтовидобувна компанія країни. НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов'язаних із колишніми акціонерами «ПриватБанку», - біля 42% акцій. На балансі «Укрнафти» перебуває 25 бурових установок, 1 891 нафтова і 162 газових свердловини, компанії також належить 537 АЗС.

PKN Orlen – одна з найбільших у Центральній Європі нафтопереробних компаній. Управляє сімома НПЗ: у Польщі (3), Чехії (3) і Литві (1), включаючи ультрасучасний завод у Плоцьку. Також PKN Orlen управляє мережею з 2 679 АЗС: 1 749 у Польщі, 565 у Німеччині, 339 у Чехії і 26 – у Литві. Група є одним із найбільших постачальників нафтопродуктів в Україну.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти