У початок

За I півріччя ОККО заплатила на 60% податків більше, ніж рік тому

Сумарно за січень-червень 2024 року компанії групи ОККО перерахували 9,74 млрд грн до бюджетів і соціальних фондів. Це на 57%, або на 3,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період торік, повідомила прес-служба групи.

Як зазначається, безпосередньо з операційної діяльності за 6 місяців 2024 року заплачено 2,24 млрд грн податків і зборів. До цієї суми входить ПДВ (крім сплаченого на митниці при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

«Окрім того, ще 7,501 млрд грн сплачено при імпорті товарів. Обсяги сплати податків у цій категорії залежать від того, чи підприємства групи напряму імпортують пальне, чи купують на внутрішньому ринку уже розмитнений продукт у представників іноземних заводів», — повідомили в ОККО.

У перерахунку на один АЗК кожен автозаправний комплекс мережі за звітний період заплатив 5,629 млн грн податків і зборів, або ж 938,10 тис. грн щомісячно, що на 23% більше, ніж у першому півріччі 2023 року.

Сплата податків з операційної діяльності на 1 літр реалізованого пального через АЗК ОККО становила за звітний період 3,40 грн на  літр. До порівняння, цей показник у першому півріччі 2023 року був на 1 гривню нижчим – 2,43 грн на 1 літр.

«В умовах повномасштабної війни вести ефективний бізнес, безумовно, складно. Але й важливо як ніколи, бо це зміцнює нашу державу і допомагає вистояти у повномасштабній війні. Ми теж відчуваємо її вплив на собі кожного дня. Тільки у червні 2024-го ворог знищив дві наші нафтобази. А загалом від початку повномасштабного вторгнення збитки ОККО внаслідок бойових дій становили $70 млн. Та ми працюємо далі – відбудовуємо АЗК,  інвестуємо, доброчесно сплачуємо податки, допомагаємо ЗСУ», — коментує віцепрезидент ОККО з фінансів Назар Купибіда.

З його слів, за останніх два з половиною року група ОККО сплатила уже 33 млрд грн податків, а ще понад 1,8 млрд грн перерахувала як благодійну допомогу на підтримку армії й відбудову країни.  

Нагадаємо, ОККО лідирує у рейтингах ефективності операторів ринку нафтопродуктів. Згідно з дослідженням Консалтингової групи «А-95», компанія показала перший результат у галузі зі сплати податку на прибуток у I кварталі поточного року. Також ОККО очолила рейтинг рівня сплати операційних податків 2023 року найбільшими автозаправними мережами України у розрахунку на один літр реалізованого пального (див. граф.).

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії здійснюють реалізацію товарів через магазини на АЗК, продаж нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти