У початок

З початку війни росія заподіяла мережі Amic шкоду на $20 млн

З початку війни внаслідок бойових дій мережа АЗС Amic зазнала збитків на $20 млн. Компанія вимагатиме від росії компенсацію шкоди. Про це повідомив в інтерв’ю LIGA.net генеральний директор Amic Україна Аудріс Стропус.

«У перші дні, коли російський агресор проходив Антонівським мостом (під Херсоном — ред.), було знищено дві наші автозаправки. Вони стояли по обидва боки одразу за цим мостом. Також нам відомо про десять пошкоджених АЗС, ще 20 — під окупацією», – розповів Стропус.

Окрім того, з його слів, під Бородянкою (Київська область — ред.) агресор знищив нафтобазу Amic, і більшість пального, що було там, згоріло. Суму завданої шкоди від дій рф із початку війни він оцінює у $20 млн.

«Це заправки, нафтобаза й пальне. Фінальну суму збитків можна буде порахувати лише після перемоги (України — ред.). У нас у Херсоні були дуже хороші АЗС», – уточнює він.

Як повідомляв enkorr, 18 серпня 2022 р. Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оприлюднило інформацію про арешт нерухомого майна «однієї з найбільших мереж АЗС». Згідно з інформацією Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, об'єктом  розслідування стала «АМІК Україна». Підставою для рішення про арешт стало нібито ухилення компанією від сплати податків протягом 2015-2022 років, а також її зв’язки з країною-агресором.

Однак «Амік Україна» вважає звинувачення безпідставними й необґрунтованими, а в діях Бюро економічної безпеки України (БЕБ) вбачає ознаки навмисного протизаконного тиску на іноземного інвестора.

Нагадаємо, 2014 року «лукойл» продав свою мережу АЗС і нафтобаз австрійській фірмі AMIC Energy.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти