У початок

З початку війни ОККО втратила 2 нафтобази й майже 40 АЗК

Наразі внаслідок бомбардувань російськими військами зруйновано 2 нафтобази компанії ОККО, й майже чотири десятки АЗК немає змоги експлуатувати: частину розташовано на окупованій території, частину – в зоні активних бойових дій.

Про це повідомив перший віце-президент ОККО Василь Даниляк під час  міжнародної конференції з питань постачання в Україну пального з Євросоюзу Fuel for Ukraine, яка вчора розпочалася у Варшаві (Польща).

Представляючи на конференції українських імпортерів, Василь Даниляк зазначив, що мережі вдалося досить швидко адаптуватися до військового стану саме тому, що вони мали великі залишки пального, водночас швидко почали укладати нові контракти. Проте компанія має досить серйозні втрати через те, що рф першим чином вирішила знищити паливну інфраструктуру в Україні.

«Нині компанія ОККО має 2 зруйновані нафтобази: одну – в Житомирській області, одну – у Львові. І десь біля чотирьох десятків АЗС розташовано як на окупованій території, так і там, де зараз активні бойові дії, тож їх експлуатувати зараз просто неможливо, це небезпечно як для наших співробітників, так і для клієнтів, – сказав Даниляк. – Решту АЗС, які у нас було обстріляно в Київській області, ми вже відновили. Зараз відновлюють у Чернігові, скоро закінчать».

З його слів, ОККО нині бачить своїм найголовнішим завданням – поряд із відновленням тієї інфраструктури, де це можливо і має сенс, – постачання нафтопродуктів в Україну, аби «збити дефіцит».

«Тому веземо пальне звідусіль – з Румунії, Польщі, Болгарії, з регіону АРА – звідти, звідки можна доставити», – підсумував він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти