У початок

З початку року українці встановили ГБО на 18 тис. авто — МВС

З початку року 18 020 транспортних засобів  в Україні було перереєстровано після встановлення ГБО, повідомили у Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.  

«У зв’язку зі зростанням цін на бензин і дизель автовласники шукають економніші види палива. Наразі в Україні спостерігається попит на встановлення газобалонного обладнання», — зазначили у МВС.

Там нагадали, що автовласники, які вирішили встановити газобалонне обладнання, мають здійснити перереєстрацію свого авто. Для цього необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС у 10-денний термін після переобладнання транспортного засобу з необхідним пакетом документів.  

«Після здійснення перереєстрації транспортного засобу адміністратор видає власнику нове свідоцтво про реєстрацію авто. У ньому зазначається певний вид палива відповідно до встановленого», — йдеться у повідомленні.

Там також наголосили, що проведення експертного дослідження й наявність самого авто в сервісному центрі МВС під час перереєстрації не обов’язкові. Експертне дослідження проводиться за бажанням автовласника.

Як повідомляв enkorr, упродовж вересня український автопарк поповнили майже 17 тис. вживаних легковиків, які було ввезено з-за кордону. При цьому найбільша частка у зазначеному сегменті авторинку належала бензиновим автівкам – 46%. Далі йдуть дизельні (25%). Електромобілі (19%) й гібриди та автомобілі з ГБО, які охопили по 5% сегменту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти