У початок

Франція наполягає на посиленні відстеження постачань російського СПГ

Франція й кілька інших країн-членів Європейського Союзу мають намір закликати до суворішого відстеження імпорту російського скрапленого природного газу, щоб допомогти поступово відмовитися від постачання палива з росії.

Париж вимагає додаткових заходів для надання інформації про постачальників, оскільки постачання російського СПГ у Європу продовжують зростати, попри заклики до скорочення з боку лідерів блоку.

Уряд Франції та його союзники хочуть посилити положення про прозорість 14-го пакету санкцій проти росії, який забороняє так звані перевезення суперохолодженого палива в треті країни через європейські порти, йдеться у проєкті документа, з яким ознайомилося Bloomberg.

Поряд зі Швецією, Чехією, Австрією, Латвією, Фінляндією, Хорватією й Литвою Франція хоче посилити систему сповіщень про вивантаження російського СПГ, включаючи інформацію про постачальників і імпортовані ними обсяги. Подробиці буде оприлюднено.

«Ми вважаємо важливим забезпечити повну прозорість імпорту російського природного газу й пролити світло на постачальників природного газу, які імпортують російський СПГ, щоб розробити адекватні рішення для ефективного подолання нашої залежності від імпорту російського природного газу», — йдеться у французькому документі, який ще може бути змінений.

Міністри енергетики ЄС збираються у вівторок у Люксембурзі, щоб обговорити ціни на енергоносії й підготовку до зими, включаючи прогрес у відмові від викопного палива.

У той час як загальні постачання викопного палива з росії впали після повномасштабного вторгнення країни в Україну, кількість СПГ, що надходить до ЄС, помітно зросла. Хоча санкції спрямовані на деякі постачання, які потім відправляються в інше місце, даних для їх моніторингу недостатньо, кажуть у цих країнах.

Обсяги, що доставляються до французьких портів, роблять країну одним із найбільших імпортерів російського СПГ, навіть якщо паливо потім доставляється в інші країни ЄС.

«Деякі з цих постачальників природного газу забронювали потужності на підприємствах СПГ ЄС для імпорту зростаючих обсягів російського СПГ, але ці постачальники природного газу наразі не ідентифіковані належним чином, — заявляють підписанти. — Ми рішуче підтримуємо якнайшвидше поступове припинення нашої залежності від імпорту російського природного газу».

Бельгія докладає окремих зусиль для кращого співробітництва щодо даних СПГ, закликаючи до узгодженого механізму управління перевантаженням викопного палива. Це може включати так звану систему балансу маси для відстеження походження вантажів, згідно з документом, з яким ознайомилося Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти