У початок

З початку року податкова перевірила 309 АЗС і виписала штрафів на 50 млн грн

​​У січні-травні 2022 року Державна податкова служба (ДПС) провела 309 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним. Про це повідомляє прес-служба ДПС.

«Державна податкова служба з метою припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі паливно-мастильними матеріалами і забезпечення прозорості ведення господарської діяльності на ринку пального й упередження ухилень від оподаткування, на постійній основі, зокрема під час дії воєнного стану в країні, здійснює контроль суб’єктів господарювання, які провадять роздрібну торгівлю пальним», — йдеться у повідомлені.

За результатами розгляду матеріалів фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовано й очікуються штрафні (фінансові) санкції на загальну суму понад 50 млн гривень.

«Крім того, за результатами перевірок вилучено із незаконного обігу 6,4 тис. літрів пального на загальну суму 115,3 тис. гривень»,  — повідомляють у ДПС.

Наприклад, як зазначили у податковій службі, у травні 2022 року під час проведення фактичної перевірки АЗС одного з суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі пальним встановлено реалізацію 282,5 тис. літрів пального, не облікованого у встановленому порядку за місцем реалізації і зберігання. Такими діями порушено п.12 ст.3 закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Загальна сума штрафних (фінансових) санкцій, за матеріалами фактичної перевірки зазначеної АЗС, становить понад 11 млн гривень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти