У початок

Юрій Кузьмін посилить продажі в «Ультрамарин трейдингу»

Також є російською мовою

Юрій Кузьмін очолив комерційний відділ компанії «Ультрамарин Трейдинг» Олексія Костяка. Про це enkorr повідомив сам Кузьмін.

За його словами, першим завданням на новому місці стане побудова зрозумілої для ринку й зручної для покупців системи продажів.

Він також повідомив, що «Ультрамарин Трейдинг» провадить спорудження перевалки нафтопродуктів у порту Бердянська (Запорізька область). Комплекс розташовано на місці колишньої перевалки рослинних олій і включає в себе 3 окремих ємності під ДП загальним обсягом 9 тис. т, а також має змогу відвантаження в залізничні цистерни. Планується, що ресурс може постачатися з Туркменістану, з чорноморських терміналів у Туреччині, а також грецького НПЗ Hellenic Petroleum. Як очікується, до кінця жовтня термінал прийме перше судно обсягом 5-7 тис. т.

У перспективі також планується перевалка скрапленого вуглеводневого газу. Для цього вже в порту встановлять баржу-накопичувач за аналогією з миколаївським комплексом.

«У цьому році морський імпорт СВГ вийшов на рівень повноцінного джерела диверсифікації постачань на український ринок, і ми маємо намір активно розвивати цей напрям. Якщо для дизпального цікавий в основному приазовський регіон, то постачання газу з бердянського комплексу будуть вигідні не тільки в південній, а й у східній частині України», – повідомив Ю. Кузьмін.

Нагадаємо, що в 2019 р. Олексій Костяк став власником газових активів групи компаній Orange, до яких входить перевалка СВГ в Миколаєві, два судна-газовози і 2 баржі-накопичувачі. У серпні 2020 р. стало відомо, що тандем компаній «Ультрамарин Трейдинг» і «Єврогазгруп» придбав активи групи «УПК», основними з яких є Макарівська ГНС, низка АГЗП, а також права власності на 50% Баришівської ГНС. А. Костяк також є мажоритарним акціонером ГНС «Привільне» в Дніпропетровській області.

Попереднє місце роботи Юрія Кузьміна – компанія «Укргазвидобування», де він працював з вересня 2015-го по лютий 2020 р.. До 2015 р. він тривалий час займався реалізацією скрапленого газу в структурі «РН-Україна».

Олексій Костяк відомий на ринку низкою проєктів. Так, за його участі було побудовано близько 60 газових модулів у мережі WOG. У 2019 р. він став керівником української дочірньої компанії швейцарського трейдера Centurion Group, заснованої екс-СЕО мережі WOG Сергієм Корецьким.

Один із проєктів А. Костяка – робота у відділі продажу скрапленого газу компанії «Глуско Україна». Крім того, Олексій є керівником газового крила мережі МОТТО, що утворилася у 2018 р. на базі частини мережі WOG, компанії «Трансконтиненталь» і 63 АЗС Едуарда Ставицького (раніше входили в «БРСМ-Нафта»).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти