У початок

Японія не платитиме росії за газ рублями

Японія не буде розраховуватися за російський газ та інші послуги у рублях. Про це пише Nikkei Asia, повідомляє LIGA.Бізнес.

Уряд Японії вимагатиме від японських компаній, які закуповують російські енергоносії, не виконувати вимогу президента країни-агресора владіміра путіна про здійснення платежів у рублях. 

Генеральний секретар уряду Японії Хіроказу Мацуно заявив, що відповідно до домовленостей «Великої сімки» влада Японії закликає бізнес не погоджуватися на вимоги рф. 

За словами чиновника, йому не відомо про деталі контрактів японських компаній із російськими продавцями скрапленого природного газу, і чи можуть вони виконувати російські вимоги.

Як писав enkorr, 23 березня президент росії владімір путін доручив уряду й центральному банку рф перевести розрахунки за постачання російського газу європейським країнам у рублі.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав ці вимоги принизливими, підкресливши, що платити за нафту і газ рублями – «однаково, що однією рукою допомагати Україні, а іншою – допомагати росіянам вбивати українців».

А вже 28 березня путін доручив уряду, центральному банку росії і «газпрому» перевести розрахунки за газ у рублі до 31 березня, тобто до післязавтрашнього дня. Водночас прес-секретар президента рф дмітрій пєсков заявив, що росія «не постачатиме газ безкоштовно у разі відмови оплачувати його закупівлі в рублях».

Натомість країни G7 чітко й неоднозначно заявили, що не платитимуть за російські газ і нафту в рублях.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти