У початок

Японські покупці СПГ перевіряють, як припинення страхування вплине на постачання

Японські покупці російського СПГ оцінюють, як неминучі зміни в страхуванні судноплавства, викликані триваючою війною в Україні, вплинуть на постачання з ключового проєкту «сахалін-2» на Далекому Сході росії, пише Bloomberg.

Три японських страхових компанії — Tokio Marine Holdings Inc., Sompo Holdings Inc. і MS&AD Insurance Group Holdings Inc. — з 1 січня припиняють надавати покриття ризиків, пов’язаних із морським страхуванням у російських, українських і білоруських територіальних водах, підтвердили представники компаній для Bloomberg. Про плани повідомила японська газета Nikkei 24 грудня.

Будь-які подальші збої в постачанні палива посилять труднощі для Японії, яка має обмежені ресурси й значною мірою залежить від імпорту, зокрема з Сахаліну. Токіо неодноразово підкреслював важливість «сахаліну-2» для підтримки енергетичної безпеки країни, особливо враховуючи зростання попиту на паливо для опалення в зимові місяці.

Головний японський виробник електроенергії Jera Co. оцінює вплив на закупівлі СПГ, заявив представник компанії Хіротака Івасе. Регіональний постачальник комунальних послуг Kyushu Electric Power Co. отримує інформацію від судновласників і продовжить уважно стежити за ситуацією, сказав представник фірми. Tokyo Gas Co. і Tohoku Electric Power Co. також розглядають можливі наслідки, повідомили представники компаній.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти