У початок

Якщо Угорщина платитиме за російський газ у рублях, це буде порушенням санкцій

Угорщина порушить санкції ЄС, якщо виконає свою обіцянку платити за російську енергію в рублях. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє УНІАН з посиланням на CNN.

«Ми зробили аналіз указу путіна, і юридично справа дуже чітка. Те, що пропонує Путін – перевести євро в рублі, а потім оплатити рахунок за газ, – це порушення санкцій. Якщо ви зробите це, заплатите в рублях, ви порушите санкції, ви обійдете санкції, які ми наклали на росію», – зазначила вона.

Євросоюз веде перемовини з Будапештом, сказала фон дер Ляйєн CNN.

«Поки що Угорщина дотримується санкцій. Ніколи раніше ми не бачили ЄС таким згуртованим, таким рішучим і швидким. І я думаю, що кожній з наших держав-членів не хочеться бути першим, хто порушить цю єдність», – сказала вона. 

Раніше угорський прем'єр Віктор Орбан заявив, що його країна буде готова платити за російський газ у рублях.

Нагадаємо, Угорщина не підтримує закриття неба над Україною, відмовляється надавати територію для транзиту військової допомоги Україні й виступила проти нафтового ембарго проти росії.

Роками уряд Орбана стримано реагував на розв'язану агресію росії проти України, підтримуючи тісні контакти з кремлем.

Низка країн ЄС уже засудили позицію Будапешта. Так, президент Польщі Анджей Дуда звинуватив Орбана в тому, що той зробив економіку країни практично залежною від росії. А міністр оборони Чехії Яна Чернохова саботувала саміт глав оборонних відомств Вишеградської групи.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти