У початок

Woodside Energy знизила виручку й видобуток у II кварталі

Австралійська нафтогазова компанія Woodside Energy Group Ltd. у другому кварталі знизила виручку на 29% порівняно з попередніми трьома місяцями через скорочення видобутку й вартість вуглеводнів.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, у квітні-червні виручка становила $3,084 млрд порівняно з $4,33 млрд у І кварталі.

Видобуток зменшився на 5% — до 44,5 млн барелів нафтового еквівалента. Середня ціна реалізації вуглеводнів у ІІ кварталі становила $63 за барель нафтового еквівалента проти $85 за барель у січні-березні.

"Хоча виробництво й продаж були нижчими, ніж у І кварталі 2023 року, вони перевищили показники за відповідний період минулого року, що відображає розширення операційного портфеля Woodside", — заявила головний виконавчий директор компанії Мег О'Ніл.

Woodside, як і раніше, прогнозує видобуток 2023 року в діапазоні 180-190 млн б. н. е. За підсумками минулого року вона становила 157,7 млн б. н. е.

Котирування акцій компанії зросли на 1,4% за підсумками торгів у середу. Ринкова вартість Woodside за останні три місяці підвищилася на 6,5%, тоді як фондовий індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,6%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти