У початок

Wexler Group зробить ставку на морські постачання пального

Також є російською мовою

Один із найбільших гуртових операторів українського ринку – Wexler Group – планує мінімізувати в своєму кошику російський імпорт і зосередитися на збільшенні морських постачань. Про це enkorr повідомив лідер Wexler Group Петро Белз.

«Наша сильна позиція була в Новограді й Смизі, ми вибудували там систему відвантажень, яка працювала як годинник і аналогів якої не було. Сьогодні цієї можливості більше немає, перспективи неясні, ми хочемо зайнятися альтернативними напрямами», – заявив Белз, підкресливши, що російський імпорт у квітні група не планує.

За його словами, компанія виконала всі зобов'язання щодо трубопровідних відвантажень, однак на момент арешту «ПрикарпатЗахідтрансу» в резервуарах залишився невеликий обсяг пального компанії. Його вона розраховує отримати після відновлення роботи підприємства від нового оператора.

Перспективи розвитку трейдингового бізнесу групи пан Белз вбачає у нарощуванні постачаень через перевалку в Південному, де Wexler Group виступає оператором з 2019 року.

«Стратегічно ми розуміємо, що обсяг російського пального зменшуватиметься, заміщатиметься внутрішнім виробництвом і морськими постачаннями. У Південного відмінний потенціал», – заявив П.Белз.

Він розповів, що «вузьким» місцем терміналу є потужність автомобільного наливу, в зв'язку з чим там планується розширення числа наливних постів.

«Думаю, ми могли б приймати три танкери по тридцять тисяч у місяць. Ми хочемо зрівняти потужності з прийому й відвантаження через автоестакаду. Поки термінал не може вивантажити машинами більше 45 тис. т», – сказав глава Wexler Group. Він зазначив, що в резерві залишаються відвантаження залізницею, яка значно поступається за оперативністю й вартістю автомобільним перевезенням.

Довідка enkorr

Wexler Group – найбільший імпортер дизельного пального в Україну. У 2020 році група імпортувала близько 1,2 млн т дизельного пального (18,4% імпорту ДП). Основні постачання здійснювалися трубопроводом «ПрикарпатЗахідтранс», а також з терміналу в Гомелі. З 2019 року компанія виступає оператором нафтоперевалочного терміналу в порту «Південний» – одного з найпотужніших в Україні. Група також займається постачаннями темних нафтопродуктів (мазут і бітум), мастильних матеріалів, надає охоронні й експедиторські послуги.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти