У початок

В'єтнам знизить податок на пальне до кінця року

Влада В'єтнаму знизить податок на пальне для боротьби зі зростанням споживчих цін. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що постійний комітет Національних зборів (парламент країни) у середу ухвалив рішення у період з 11 липня по 31 грудня поточного року зменшити податок на бензин наполовину — до 1 тис. донгів ($0,04), на дизельне пальне — до 500 донгів.

В'єтнам знижує податок на пальне вдруге цього року. Вперше уряд пішов на такий крок 1 липня. До цього податок підвищувався 7 разів поспіль. Ціна АІ-95 у країні на цю мить на 40% вища за ціну на початку року, АІ-92 — на 37% більше.

Раніше прем'єр-міністр В'єтнаму Фам Мінь Тінь видав директиву для міністерств і муніципальних урядів про те, що приборкання інфляції для забезпечення економічної стабільності має стати для них першочерговим завданням.

Споживчі ціни в країні в червні зросли на 3,37% у річному вираженні, що стало найшвидшим підйомом за два місяці, згідно з даними, зібраними агентством Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти