У початок

Європа має обмежити ціни на російську нафту на рівні $30/бар. — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає виправданим рівень обмеження цін на російську нафту на рівні $30 за барель. Про це він сказав, виступаючи по відеозв'язку перед учасниками міжнародного симпозіуму «Європейська ідея», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Обмеження цін на російську нафту – звучать $60-70 за барель – це, безумовно, піддавки. Більше схоже на прагнення щось зобразити, ніж зробити. Я вдячний нашим балтійським і польським колегам за їхні пропозиції. Обмеження цін на рівні $30 за барель є більш правильною пропозицією», — сказав він.

Зі слів Зеленського, цьогорічна лінія фронту в Україні стала лінією боротьби Європи за себе.

«Пройшло 274 дні й, очевидно, що антиєвропейська агресія росії зазнає провалу, а європейська свобода буде гарантована», — вважає він.

«росія поки що вдається до різних форм терору. росії поки вистачає ракет і артилерії, щоб щодня вбивати людей і провокувати нові труднощі для України й усієї Європи. Але немає і не буде того, на що російський імперіалізм завжди робив ключову ставку і що, зрештою, призводило Європу до поразок. Немає розколів між європейцями», — зазначив Зеленський.

Як повідомляв enkorr, Європейський Союз у координації з G7 обговорює обмеження ціни на російську нафту від $65 до $70 за барель. Водночас деякі представники ЄС вважають, що запропонована «стеля» надто висока, адже ціна $65-70 за барель значно перевищує собівартість виробництва в росії бареля нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти