У початок

Польща вимагає встановити стелю ціни на російську нафту на рівні $30 за барель – ЗМІ

Більшість держав Євросоюзу погодилися з пропозицією Єврокомісії запровадити «стелю» на ціну російської нафти на рівні $65-70 за барель, проте Польща виступила за набагато нижчу межу – $30 за барель. Про це повідомляє Politico із посиланням на дипломатів.

Зазначається, що посли Євросоюзу обговорювали питання обмеження ціни на нафту від ранку до ночі, але переговори завершилися безрезультатно. Один із дипломатів повідомив, що розгляд питання поновиться сьогодні.

Два інших посли заявили, що незадоволені позицією Польщі й спробою країни пов'язати «стелю» цін на нафту з дев'ятим пакетом санкцій проти росії. Вони вважають, що через це може бути відстрочено як ухвалення обмежень щодо нафти, так і наступний пакет антиросійських санкцій.

Також традиційно проти введення обмежень виступає і Угорщина, яка неодноразово заявляла про хороші відносини з росією.

Як повідомлялося, Європейський Союз в координації з G7 обговорює обмеження ціни на російську нафту від $65 до $70 за барель. Водночас деякі представники ЄС вважають, що запропонована «стеля» надто висока, адже ціна $65-70 за барель значно перевищує собівартість виробництва бареля нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти