У початок

ВР слідом за гендиректором призначила тимчасового фінансового директора

Кейт Томсон призначено тимчасовим фінансовим директором BP plc. Її підвищення відбулося вслід за призначенням минулого тижня Мюррея Окінклосса, який раніше обіймав посаду фіндиректора, тимчасовим генеральним директором ВР.

Як ідеться у повідомленні ВР, наразі Томсон є старшим віце-президентом BP з фінансів виробництва та операцій і відповідає за фінансове управління й комерційне партнерство з бізнесом у всьому світі. Вона пропрацювала в BP 19 років і раніше займала низку керівних фінансових посад, зокрема казначея групи й керівника податкового відділу групи.

До приходу в BP 2004 року Кейт працювала у фірмах, що надають професійні послуги, зокрема в Ernst & Young у сфері оподаткування злиття й поглинання, а також як керівник групи податків у Charter plc. Кейт була членом ради директорів Aker BP останні сім років, також вона входить у ради директорів низки компаній групи BP. Вона є кваліфікованим дипломованим бухгалтером.

Як повідомлялося, минулого тижня гендиректор BP plc Бернард Луні повідомив компанію про негайну відставку. У травні 2022 року правління за підтримки зовнішнього юрисконсульта отримало і розглянуло твердження щодо поведінки містера Луні в особистих відносинах з колегами по компанії. Інформація надійшла з анонімного джерела, уточнює ВР. Наразі проводиться нове розслідування.

ВР – одна з найбільших нафтогазових компаній світу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти