У початок

Індія скоротила імпорт нафти у серпні на 3,9%

Індія скоротила імпорт нафти у серпні на 3,9% у місячному обрахуванні, до 18,73 млн тонн. Це випливає з даних індійської аналітичної компанії Petroleum Planning and Analysis Cell (PPAC).

Так, закупівлі Індією нафти в серпні знижувалися третій місяць поспіль через технічне обслуговування нафтопереробних підприємств, наслідком чого стало скорочення постачань російських вуглеводнів. До падіння імпорту також призвело зменшення знижок на нафту з рф й збільшення урядом податків на непередбачені доходи приватних компаній від продажу продуктів нафтопереробки за кордон з метою стимулювання зростання продажів на внутрішньому ринку, вважають експерти РРАС.

Незважаючи на ці чинники, обсяг індійського імпорту нафти в серпні поточного року зріс на 6,2%, порівняно з тим самим місяцем торік. Імпорт нафтопродуктів також збільшився на 26,5% порівняно з серпнем 2022 року і становив 4,06 млн тонн, зазначає РРАС.

За статистикою Міністерства торгівлі та промисловості Індії, індійсько-російська торгівля 2022 року зросла більш ніж утричі, до $39 млрд, в основному за рахунок імпорту російської нафти. Зокрема обсяг постачання нафти і нафтопродуктів з рф в Індію в грошовому вираженні збільшився 2022 року до більш ніж $24 млрд з $3,5 млрд роком раніше.

Раніше у вересні міністр нафти і природного газу Індії Хардіп Сінгх Пурі припустив, що залежність Індії від російської нафти «різко знизиться» через привабливішу у ціновому плані нафту з країн Перської затоки. Тим часом, глава МЗС Індії Субраманіям Джайшанкар заявив, що країна не має наміру відмовлятися від придбання нафти у росії, оскільки це відповідає інтересам індійського народу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти