У початок

Східна спека: «Анвітрейд» виходить на ринок із «колісним» дизелем

Також є російською мовою

Компанія «Анвітрейд» (Wexler Group) поінформувала своїх контрагентів про готовність розпочати постачання залізничних партій дизельного пального виробництва «Роснафти». Текст повідомлення, розісланий учасникам ринку, має у своєму розпорядженні enkorr.

«З січня 2021 р. наша компанія пропонує паливо заводів «Роснафти» залізничними партіями для східного регіону України», – йдеться у повідомленні.

У компанії відзначили, що вартість ресурсу визначатиметься за формулою.

Раніше під час онлайн-конференції Petroleum Ukraine 2020 глава групи компаній Wexler Петро Белз не виключив реалізацію дизельного пального на східному кордоні України.

«На цей день у нас немає підписаних контрактів, тому не можу чітко відповісти на це питання. Плани є, подивимося», – прокоментував Белз.

Нині лідируючі позиції з постачання російського ДП посідає компанія «Гран Прі Ойл», яка ексклюзивно імпортує паливо НК «Лукойл». У 2020 р. компанія різко наростила постачання практично вдвічі – з 300 тис. т у 2019 році до 580 тис. т.

Крім того, 2020 р. ознаменувався активізацією інших ресурсотримачів: на ринок вийшло близько 10 трейдерів із дизпальним «Газпрому», «Оркнафтосинтезу», «Татнафти» та ін.. Обсяг цього імпорту в 2020 році склав близько 280 тис. т проти 50 тис. т у 2019 р..

На думку учасників ринку, обсяги імпорту через східний кордон надлишкові, про що, зокрема, свідчили епізодичні постачання цього ресурсу в центральні й південні регіони країни.

Довідка enkorr

Wexler Group – найбільший імпортер дизельного палива в Україну. Основні постачання здійснюються трубопроводом «ПрикарпатЗахідтранс», а також з терміналу в Гомелі. З 2019 року компанія виступає оператором нафтоперевалочного терміналу в порту «Південний» – одному з найпотужніших в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти