У початок

Volkswagen допускає перенесення виробництва з Німеччини через дефіцит газу

Volkswagen AG не відкидає можливості перенесення виробництва з Німеччини й Східної Європи у разі, якщо проблему дефіциту газу в регіоні не буде розв’язано, передає Bloomberg. Це одна з опцій, яку компанія розглядає на середньострокову перспективу, заявив директор із закупівель VW Ген У.

Крім Німеччини, автовиробник має заводи в таких країнах як Чехія і Словаччина, залежність яких від постачання російського газу дуже велика, зазначає Bloomberg.

«Як альтернативи на середньострокову перспективу ми думаємо про більшу локалізацію операцій, релокацію виробничих потужностей або технічні варіанти, які вже стали звичайною практикою в контексті проблем, пов'язаних із нестачею напівпровідникових компонентів та інших складнощів у ланцюжках постачань», – заявив Ген У.

Країни південного заходу Європи або держави на півночі регіону, які мають вихід до моря, можуть виявитися головними бенефіціарами релокації виробництва VW, оскільки мають найкращий доступ до постачань скрапленого природного газу (СПГ), уточнив представник VW Bloomberg.

VW вже має заводи в Португалії, Іспанії й Бельгії – країнах, де є термінали для прийому СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти