У початок

Замість Glusco: SOCAR нарощує постачання витратних матеріалів для поліграфкомбінату «Україна»

Також є російською мовою

Держпідприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів» 27 липня уклало три угоди з ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» на постачання витратних матеріалів загальною вартістю 282,62 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані в системі «Прозорро».

Згідно з умовами договорів, до кінця 2022 року компанія «Сокар» постачить 2 млн штук захисних елементів гарячого тиснення для виготовлення захищеної продукції за 3,7 грн за штуку і 120 тисяч листів витратних матеріалів для виготовлення бланків документів: 60 тис. – за 2 380 грн і 60 тис. – за 2 207 грн за одиницю.

Інші деталі, зокрема щодо виробника, в звітах про укладення договорів не оприлюднено.

Як зазначає видання, з червня 2021 року «Сокар Україна» стала отримувати підряди комбінату «Україна» на постачання витратних матеріалів. Відтоді він уклав з нею договорів на суму 466,19 млн грн.

Enkorr звернувся в ТД «Сокар Україна» із запитом про передумови та умови цього нетипового для нафтової компанії проєкту, але в компанії від коментарів відмовилися.

Відзначимо, поліграфкомбінат «Україна» входить у сферу управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі. У квітні Кабінет міністрів призначив тимчасово виконуючим обов'язки директора комбінату Сергія Куроша.

Довідка enkorr

Представництво SOCAR було відкрито в Україні в 2008 р.. У 2009 р. компанія придбала близько 20 АЗС мережі «Тала-Нафта» в Одеській і Миколаївській областях, а також велику нафтобазу «Світанок» в Одеській області. А в 2010-2011 рр. взяла під контроль заправні мережі ONIO (4 АЗС у Києві й області) і GFC (Львівська область).

У серпні 2012 р. SOCAR отримав дозвіл АМКУ на придбання 26 АЗС та однієї нафтобази групи «Калина». Мережа оперує 63 АЗС в Україні, зокрема двома нафтоналивними бункерувальниками: «Баку-1» у Києві і «Гянджа» в Одесі.

У травні цього року SOCAR став експортним оператором нафтопродуктів «Роснафти» в Україну, змінивши Proton Energy Group S.A. За даними enkorr, паралельно компанія Socar New Energy Ltd (Кіпр) придбала 100% Glusco Energy S.A., що володіє бізнесом української мережі АЗС Glusco. Про операцію зокрема говорить призначення на початку червня нового директора Glusco Energy S.A, яким стала Олена Перрін – акціонер Maddox, нафтотрейдера, що має азербайджанське коріння й володіє 75% акцій Socar New Energy Ltd (ще 25% належить безпосередньо Socar). Пізніше стало відомо, що Socar вирішив вийти з цієї угоди через відсутність її узгодження з наглядовою радою національної нафтової компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти