У початок

Влада Пакистану планує адаптувати місцеві НПЗ під російську нафту

Нафтопереробним заводам (НПЗ) Пакистану бракує технічних можливостей для переробки середніх сортів нафти, таких як Urals. Про це розповів науковий співробітник Інституту стратегічних досліджень Ісламабаду Мухаммад Таймур Фахад Хан.

Він зазначив, що при переробці «пробної партії» російської нафти було вироблено «більше пічного палива порівняно з такими дорогими продуктами нафтопереробки, як бензин, дизельне пальне, високооктанове паливо тощо». З урахуванням низького внутрішнього попиту на пічне паливо пакистанські заводи були змушені скоротити його загальне виробництво, і для зниження виробничих витрат загалом, а також щоб уникнути утворення додаткових надлишків цього нафтопродукту, зокрема призупинити переробку російської сирої нафти.

Як зазначив Хан, попри технічну скруту, Ісламабад все одно має на меті розширення імпорту енергоносіїв і зберігає зацікавленість у придбанні російської сирої нафти.

Задля підвищення ефективності її використання влада Пакистану має намір адаптувати національну нафтопереробну галузь під російську сировину.

Наразі опрацьовуються варіанти модернізації заводів Pakistan Refinery Limited і National Refinery Limited, а також будівництва ще одного нафтопереробного комплексу «глибокої переробки». Таким чином, Пакистан зможе на найближчі роки задовольнити свої потреби, що ростуть у геометричній прогресії, додав експерт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти