У початок

Влада Франції поступово скасує загальні пільги на пальне

Влада Франції має намір поступово знижувати загальні пільги на пальне й повністю їх скасувати до кінця року. Натомість запропоновано цільові виплати для тих, хто дістається на роботу автомобілем. Про це у четвер, 7 липня, заявив міністр економіки, фінансів, індустріального та цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мер.

«Ми плануємо замінити знижку обсягом 18 центів, яку буде зменшено до 16, 12, 10 центів. Ми збираємося робити це дуже поступово, але на кінець року знижку на пальне буде скасовано. Наша пропозиція полягає в тому, щоб із 1 жовтня запровадити компенсації за пальне для працівників», – наводять його цитату ЗМІ. 

За його словами, ці компенсації будуть «щедрішими» й вигіднішими для споживачів, проте призначені лише для тих, хто заробляє менше €1,6 тис. на місяць. Виплати покликані компенсувати витрати тих, хто справді потребує автомобіля, щоб добиратися до роботи.

Нині середні ціни на бензин і дизель у Франції перевищують €2 за літр. У березні прем'єр-міністр Франції анонсував знижку на пальне для всіх жителів країни обсягом 15 центів, пообіцявши компенсувати власникам заправок зростання цін на пальне в обмін на зниження цін кінцевим споживачам. Пізніше влада збільшила цю суму до 18 центів через зростання вартості, що триває. Таке рішення було ухвалено на тлі різкого здорожчання нафти у зв'язку з планами ЄС запровадити ембарго на постачання нафтопродуктів із росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти