У початок

Влада Бразилії домовляється з росією про купівлю дизпального

Влада Бразилії веде перемовини з росією про купівлю дизельного пального. Про це повідомив у понеділок президент Бразилії Жаїр Болсонару.

«Ми майже домовилися про купівлю в росії дизельного пального за набагато вигіднішою ціною, ніж Petrobras імпортував раніше (з інших країн)», — цитує ТАСС Болсонару.

Болсонару також нагадав, що під час свого лютневого візиту в москву домовився про гарантії постачання російських добрив для потреб бразильського агропромислового комплексу.

За даними Національного агентства нафти, природного газу та біопалива, вартість дизельного пального і бензину в Бразилії збільшилася за 2021 рік більш ніж на 46%. Після березневого підвищення відпускних цін на продукцію Petrobras через різке збільшення вартості вуглеводнів на світовому ринку дизельне пальне здорожчало для дистриб'юторів майже на 25%, бензин – на 18,5%. Це викликало різку критику з боку Болсонару й призвело до зміни голови національної нафтогазової компанії Petrobras.

Наприкінці червня федеральний уряд Бразилії провів через парламент поправки до податкового законодавства і домовився з регіонами про зниження податків на паливо, після чого його вартість на АЗС, за даними влади, опустилася на 18-25% (залежно від штату).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти