У початок

Вийшла друга серія документального проєкту «Паливний фронт: перша перемога»

На YouTube-каналі enkorr вийшла друга серія документального проєкту про ринок пального під час війни «Паливний фронт: перша перемога».

У другій серії чотирисерійного циклу під назвою «Весняна посуха» глядачі дізнаються про події на ринку у найбільш важкий для нього весняний період.

«Ближче до квітня 2022 року минув перший шок, але все більше кристалізувалась нестача пального. Русня знищила бомбардуваннями ключові нафтобази і Кременчуцький НПЗ, натомість розпочати імпортні постачання через західний кордон у необхідних обсягах не вдавалось через логістичні проблеми й державне регулювання. Проте починає надходити скраплений газ. Черги на АЗС зростають, а ліміти падають до 5 літрів у бак…», — розповідає автор проєкту директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«У той же час в уряді зростала напруга. Анонсований Ланою Зеркаль контракт з Exxon провалився. Анонсована президентом допомога від Socar також не надійшла. Почались підозри, що трейдери приховують пальне задля ажіотажу, пропозиції монополізувати постачання держкомпаніями й навіть націоналізувати бензовози. Емоції зашкалювали», — додає він.  

Зі слів Сергія Куюна, окрім самого відео про це й багато іншого можна буде почитати на сайті «Паливного фронту», який запрацює цього тижня.

Першу серію проєкту під назвою «З пробитим баком» можна переглянути за посиланням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти