У початок

Виробництво на китайських НПЗ 2023 року зросло до рекордних значень

2023 року продуктивність нафтопереробних заводів (НПЗ) Китаю зросла на 9,3% порівняно з роком раніше – до рекорду, припинивши падіння 2022 року, оскільки нові заводи у другому за величиною споживачі сирої нафти у світі збільшили виробництво, щоб задовольнити відновлення попиту на паливо після пандемії. Про це повідомляє Reuters.

За даними Національного бюро статистики (NBS), торік нафтопереробники переробили 734,8 млн метричних тонн сирої нафти, або близько 14,7 млн барелів на день (б/д).

Це більше порівняно з 13,5 млн б/д 2022 року, коли видобуток знизився вперше за два десятиліття, оскільки жорсткі заходи контролю COVID-19 у Пекіні вплинули на попит.

Згідно з даними NBS, обсяги переробки в грудні зросли на 1,1% порівняно з тим же місяцем торік – до 60,11 млн тонн, або приблизно на 14,16 млн б/д, дещо знизившись порівняно з попереднім місяцем.

Державні нафтопереробні підприємства також скористалися привабливою експортною націнкою, доставляючи за кордон більше очищеного палива, зокрема авіаційне й дизельне паливо, що дозволило їм підтримувати високі темпи виробництва.

Нові заводи, які було відкрито наприкінці 2022 року, зокрема завод PetroChina потужністю 200 тис. б/д в Гуандуні й завод Shenghong Petrochemical потужністю 320 тис. б/д у Цзянсу, нарощували роботу до 2023 року, збільшуючи національну пропускну спроможність.

Крім того, незалежні нафтопереробники Китаю заробляли на зниженій санкції нафти з Ірану й Венесуели, а також на постачаннях з росії, незважаючи на обмеження ціни, встановлені США і їхніми союзниками, щоб обмежити нафтові доходи москви.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти