У початок

Виробництво бензину в росії в січні впало на тлі масових збоїв НПЗ

Виробництво бензину в росії скоротилося на 2% у січні порівняно з минулим роком, до 3,49 млн метричних тонн, на тлі масових збоїв у роботі нафтопереробних заводів, повідомляє газета «Коммерсант» з посиланням на джерела в галузі.

росія й Україна націлилися на енергетичну інфраструктуру одна одної, намагаючись перервати лінії постачання і матеріально-технічне забезпечення й деморалізувати своїх опонентів, оскільки вони прагнуть отримати перевагу в майже дворічному конфлікті, що не має ознак завершення.

Збої включають зупинку установки на NORSI, четвертому за величиною нафтопереробному заводі в країні, розташованому приблизно за 430 км (270 миль) на схід від москви, після аварії на установці каталітичного крекінгу.

Його експлуатує другий за величиною виробник нафти в росії − «лукойл».

За даними «Коммерсанта», з 3,49 млн тонн на внутрішній ринок було поставлено 3,047 млн тонн, що на 6,5% більше, ніж за аналогічний період торік.

Газета зазначає, що експорт бензину скоротився минулого місяця на 31,5% у річному вираженні, до 442,3 тис. тонн, а «лукойл» зменшив поставки більш ніж у шість разів, до 20,1 тис. тонн.

Однак найбільший у країні виробник нафти «роснефть» збільшив експорт на 53% − до 88 тис. тонн, повідомляє видання.

Міністерство енергетики росії заявило 31 січня, що експорт бензину й дизельного палива скоротився в січні на 37% і 23% відповідно, порівняно з тим же місяцем 2023 року. Цифри експорту не надано.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти