У початок

«Укрнафтобуріння» закликає суддів відновити йому спецдозволи

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» закликає суддів відновити анульовані спецдозволи підприємств. Про це enkorr повідомили у прес-службі підприємства.

Як зазначають у компанії, «Укрнафтобуріння» сподівається, що 20 травня 2024 року суд поверне українським підприємствам анульовані спецдозволи, нагадуючи, що зокрема через зупинку видобутку на Сахалінській площі в Харківській області держава щорічно втрачає 10 млрд грн податків і дивідендів та 500 млн кубометрів газу.

«Газовидобувна компанія під контролем держави має видобувати газ і приносити державі прибуток, особливо у такий скрутний для української енергетики час. 500 млн кубометрів газу – це вагомий ресурс, що точно допоможе українцям пройти наступну зиму», – заявляє голова правління «Укрнафтобуріння» Олег Мальчик.

З його слів, ще важливіший аспект полягає в іншому: 10 млрд грн податків і дивідендів на рік – це кошти, які мають йти на підтримку захисників України. «Особливо зараз, коли російські окупанти намагаються розширити фронт, атакуючи Харківщину й Сумщину. Це дрони. Це зброя. Це екіпірування. Це техніка для наших військових. Зараз від одного удару молоточка суддів залежить, отримає країна мільярди гривень на захист чи ні», – каже Мальчик.

Як підрахували у компанії, через те, що з 1 грудня 2023 року не видобувається ресурс, який зараз міг би допомогти і українській енергетиці, орієнтовні втрати досягають 5 млрд грн і 250 млн кубометрів газу.

Нагадаємо, причина зупинки видобутку – рішення Шостого апеляційного адміністративного суду (ШААС), який за заявою Державної служби геології та надр України скасував наказ Держгеонадра №204. Таким чином було анульовано спецдозвіл ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» на видобуток на Сахалінському родовищі, а також 17 спецдозволів 15 інших компаній.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти