У початок

Видобуток нафти в США впаде 2025 року, якщо кількість бурових установок не зросте

Видобуток нафти в США скоротиться приблизно на 1 млн барелів на день (б/д) до другої половини 2025 року, якщо кількість бурових установок не збільшиться, заявив один із ключових інвесторів в енергетику, повідомляє Bloomberg.

Буде потрібно більше бурових установок, щоб компенсувати зниження продуктивності наявних свердловин, сказав Адам Річ, заступник головного інвестиційного директора компанії Vaughan Nelson, інвестиційний менеджер з Х’юстона.

«Ми, мабуть, могли б утримати рівень видобутку в 12-13 млн б/д ще 6-9 місяців, але якщо ми не побачимо, що кількість бурових установок справді почне зростати, це буде великою проблемою», – сказав він в інтерв'ю.

Vaughan Nelson управляє активами на загальну суму $16,4 млрд і є філією Natixis Investment Managers.

Сланцевий бум спонукав США виробляти більше сирої нафти, ніж будь-яка інша країна, але очікується, що зростання сповільниться. Найбільш продуктивні площі було вичерпано, й багато американських виробників тепер обіцяють помірне зростання й надають перевагу прибутку акціонерів. Кількість активних бурових установок у США впала до найнижчого рівня з січня 2022 року на тлі хвилі консолідації в галузі.

Річ сказав, що ціни на нафту повинні бути ближче до $90 за барель, щоб підвищити кількість бурових установок. Ф'ючерси на сиру нафту в США в понеділок торгувалися близько $77 за барель.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти