У початок

Вітер зі Сходу: мережа Glusco відновила роботу (оновлено)

Також є російською мовою

11.15. Станом на 11.00 мережа знову припинила продаж бензинів і дизельного пального на своїх АЗК, продовживши реалізацію тільки скрапленого газу і супутніх товарів у пристанційних магазинах.

enkorr і далі стежить за ситуацією.

--------

09-30. Мережа автозаправних станцій Glusco відновила реалізацію нафтопродуктів після 115-денної перерви, викликаної рішенням влади.

«Сьогодні з 00.00 заправки працюють у повноцінному режимі, включаючи продаж пального», – повідомив топ-менеджер мережі, який побажав залишитися неназваним.

За його словами, відновлення діяльності стало можливим після врегулювання в судовому порядку.

Також слід відзначити, що на станціях закрито фірмову символіку Glusco.

«Не виключено, що відновлення роботи пов'язано зі швидким завершенням процесу зміни власника мережі й зникненням таким чином з порядку денного політичної складової», – заявив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Раніше повідомлялося, що український бізнес Glusco буде продано азербайджанській національній компанії Socar. За даними enkorr, на цей час сторони погодили всі концептуальні угоди, продовжуючи завершувати формальності. Також відомо про звернення Socar в Антимонопольний комітет України для отримання погодження на концентрацію, яке наразі готується.

Як повідомляв enkorr, 11 березня СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско Україна», що управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, які належать Proton Energy Group S.A..

Звинувачення на адресу мережі АЗС, які ставлять у провину правоохоронні органи, в компанії назвали абсурдними і безпідставними. У Glusco відзначали, що роботу мережі було заблоковано в рамках кримінального провадження, відкритого щодо компанії «Альтернатив Енерджі Сорсес Компані», яка не має до неї ніякого відношення. Також у компанії заперечують будь-який зв'язок з політиком Віктором Медведчуком, на якого РНБО наклав санкції.

Мережу Glusco сформовано на базі роздрібного бізнесу компанії «Роснафта», який в 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group S.A. через споріднену Glusco Energy S.A.. Нині мережа налічує 126 АЗС і шість нафтобаз. Також компанія здійснює заправку літаків у столичних аеропортах «Бориспіль» і «Київ».

Нагадаємо, в середині березня Proton Energy Group S.A. заявила про вимушене зупинення постачань пального «Роснафти» в Україну. У квітні трейдер Coral Energy повідомив, що стане новим експортером ресурсів «Роснафти» в Україну. Однак у травні про укладення контракту з «Роснафтою» заявив Socar, почавши постачання в кінці травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти