У початок

Венесуельська PDVSA відновлює роботу нафтопереробного заводу El Palito

Венесуельська державна енергетична компанія Petroleos de Venezuela PDVSA відновила роботу на установці каталітичного крекінгу на нафтопереробному заводі в Ель-Паліто, повідомили Reuters законодавець із уряду й сім джерел, знайомих із цією справою.

Відновлення роботи нафтопереробного заводу (НПЗ) майже через рік після його зупинки — ключовий крок для пом’якшення нещодавньої нестачі палива в південноамериканській країні.

El Palito, найменший нафтопереробний завод країни, проходить капітальний ремонт і проєкти розширення після підписання угоди на 100 млн євро з державною Іранською національною компанією з переробки й розподілу нафти (NIORDC).

Його виробнича потужність становить 146 тис. барелів на добу (б/д), а установка каталітичного крекінгу в псевдоскрапленому стані (FCC) заводу вже відновила виробництво 20 тис. б/д, повідомили працівники заводу.

Очікується, що блок буде працювати на повну потужність до понеділка, повідомив Reuters законодавець Вілліан Родрігес.

Нестабільна робота й часті зупинки нафтопереробної системи Венесуели потужністю 1,3 млн б/д призвели до періодичної нестачі палива протягом останніх років, змушуючи водіїв годинами стояти в чергах, щоб заправити свої баки.

Іран надав уряду президента Ніколаса Мадуро паливо й розріджувачі для перетворення своєї надважкої сирої нафти на експортні сорти, а з 2020 року він постачає запчастини для ремонту нафтопереробного циклу Венесуели.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти