У початок

Великі трейдери й банки розірвали відносини з афілійованим із росією індійським НПЗ – Reuters

Багато світових нафтотрейдерів і банків припинили співпрацю з індійською нафтопереробною компанією Nayara Energy, афілійованою компанією «роснєфті», оскільки вони стурбовані санкціями Заходу через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Про це Reuters повідомили двоє обізнаних із ситуацією осіб, передає «Бізнес.Цензор».

Nayara як така не була під санкціями в рамках міжнародної відповіді на розв'язану росією повномасштабну війну проти України, але санкції діють проти «роснєфті».

російському енергетичному гіганту належить близько 49% акцій Nayara, другого за величиною приватного нафтопереробного заводу в Індії, а Kesani Enterprises Co Ltd, консорціуму на чолі з Trafigura Group і російською UCP Investment Group, – 49,13%.

Зі слів одного з джерел, більшість торгових фірм, включно з Vitol і Glencore, а також виробники в Канаді, Латинській Америці і Європі, відмовилися продавати нафту напряму Nayara.

Як повідомляють джерела, Nayara тепер залежить (400 тис. барелів на день) від державних близькосхідних виробників, китайських трейдерів, компаній, що постачають російську нафту, а також місцевих виробників сирої нафти для її Вадінарського нафтопереробного заводу в західному штаті Гуджарат.

Компанії, які відмовилися мати справу з Nayara, включають Phillips 66, Occidental Petroleum Corp, Cepsa, Equinor, Gunvor, Koch, Petrogal, Respsol, Shell, Suncor Energy, Ecopetrol і TotalEnergies.

Банки й інші фірми, які відмовилися працювати над новими позиціями хеджування для Nayara, включають Citigroup, Morgan Stanley, BNP Paribas, JPMorgan, французьку Engie, а також основні банківські підрозділи Mitsubishi UFJ Financial Group і Sumitomo Mitsui Financial Group.

Nayara, на частку якої припадає 8% нафтопереробних потужностей Індії, заявила, що має давні відносини зі своїми постачальниками, працює з різними постачальниками й має відповідні контракти на купівлю сирої нафти.

Деякі високопосадовці Nayara, включно з фінансовим директором, залишили компанію після того, як західні країни почали запроваджувати санкції проти росії. У компанії не уточнили причини цього. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти