У початок

Великі енергетичні компанії зазнають збитків через брак СПГ у світі — Reuters

Великі енергетичні трейдери, зокрема такі компанії як BP, Shell і TotalEnergies, втрачають сотні мільйонів доларів, намагаючись заповнити нестачу скрапленого природного газу (СПГ) у світі, що виникла з низки причин, повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела й зібрані дані.

«Незаплановані збої на СПГ-заводах у США, Нігерії й Австралії застали зненацька трейдерів, зокрема BP і Shell, змусивши їх шукати альтернативні постачання за завищеними цінами», — повідомляє агентство.

Крім того, як зазначає Reuters, нижча доступність СПГ разом із прагненням Європи наростити імпорт цієї сировини призвела до зростання базових цін на нього. За оцінкою агентства, «середня партія сировини на спотовому ринку може коштувати близько 100 мільйонів доларів».

Так, наприклад, Shell скоротила виробництво СПГ у другому кварталі у річному вираженні на 4%, в основному через рішення компанії про вихід із «сахаліну-2». Через це рішення, за підрахунками агентства, Shell втратила близько 200 мільйонів доларів.

За даними джерел агентства, британська енергетична BP зазнала збитків у 500 мільйонів доларів у спробах замінити постачання СПГ після червневої пожежі на Freeport LNG у Техасі. Завод у США постачає BP близько 4 мільйонів тонн СПГ на рік. Французька TotalEnergies, у свою чергу, повідомила, що замінить заплановані в третьому кварталі постачання від Freeport LNG скрапленим природним газом зі спотового ринку.

В останні місяці нестачу СПГ, йдеться в повідомленні, також відчуває величезний термінал на Бонні-Айленд у Нігерії, в основному через брак природного газу і високий рівень крадіжок на трубопроводах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти