У початок

Парк альтернативних автомобілів в Україні перевищив 100 тисяч

Загальний парк електромобілів і гібридів в Україні вже перевищив 100 тис. штук, і їхня кількість продовжує збільшуватись. Про це повідомляє AUTO-Consulting.

При цьому на долю електрокарів припадає майже 40 тис. автомобілів, на долю гібридів – понад 60 тис..

Зазначається, що на початок 2022 року загальна кількість автомобілів з альтернативними джерелами живлення складала 87,7 тис. одиниць. Електрокарів із початку року побільшало на 6 тис. одиниць, гібридів – на 7 тис. Сумарний приріст — +13 тис. автомобілів, що становить +15% збільшення автопарку порівняно з початком цього року.

Найбільш популярними марками на ринку електромобілів є Nissan (41% автопарку), Tesla (15%), Renault (8%), Volkswagen (5%) і Chevrolet (5%). Серед найпопулярніших гібридів лідирує Toyota (46%), Lexus (11%), Ford (8%), Chevrolet (6%) і Honda (5%).

Найбільше електрокарів зареєстровано в Києві й області – 28% парку, в Одеській області перебуває 13% усіх електромобілів країни, в Харківські області – 10%. У Дніпропетровській і Львівській областях – 8% і 7% відповідно.

Щодо гібридів, то регіональний розподіл такий: Київ і область – 55% від автопарку гібридів, в Одеській області – 22%, у Харківській — 12%. У Дніпропетровській і Львівській областях – 11% і 9% відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти