У початок

В Узбекистані вперше виробили синтетичну нафту

Завод Uzbekistan GTL офіційно випустив першу в історії нафтохімічної промисловості Узбекистану партію синтетичної нафти. Про це повідомляє прес-служба «Узбекнафтогазу».

«Ця подія є новим технологічним етапом у розвитку сучасної нафтохімічної й нафтогазопереробної промисловості республіки, і цей день символічно вважається історичним днем ​​— в Узбекистані вперше налагоджено виробництво синтетичного рідкого палива», — йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що виробництво необхідного для отримання синтетичної нафти синтез-газу було повністю запущене на заводі 14 червня. У ніч проти 15 червня його вперше спрямували на реактори Фішера-Тропша — установку для виробництва синтетичної рідини. Аналіз отриманої субстанції підтвердив, що у реакторі утворилася синтетична нафта.

Наразі синтетичну нафту зберігають у резервуарі проміжної продукції. Надалі її будуть використовувати для виробництва синтетичного дизельного пального, авіагасу, нафти й скрапленого газу.

Завод із виробництва синтетичного палива (процес GTL означає gas to liquid) — Uzbekistan GTL — було запущено 25 грудня 2021 року. Він займає 135 га Кашкадар'їнської області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти