У початок

Відновилися постачання в Україну дизпального «Роснафти»

Також є російською мовою

Компанія Socar New Enegry здійснила перше постачання дизельного палива виробництва «Роснафти» в Україну. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

«Ресурс обсягом близько 2 тис. т було імпортовано на адресу компанії з групи ОККО», – повідомив співрозмовник видання, додавши, що постачання буде розмитнено до кінця сьогоднішнього дня.

Раніше enkorr повідомляв, що SOCAR стала експортним оператором нафтопродуктів «Роснафти» в Україну. Згідно з наявною інформацією, курирувати продаж і спілкування з українськими контрагентами буде швейцарський офіс Socar Trading. Тим часом, не виключено і роль українського офісу компанії в розподілі й продажу обсягів.

За інформацією джерел enkorr, квота нового оператора на травень становить понад 100 тис. т дизпального і 12 тис. т скрапленого газу. Однак учасники ринку раніше відзначали, що ймовірним періодом початку постачань може стати тільки початок червня.

Також повідомлялося, що перший обсяг СВГ за TERM-контрактами Socar зможе запропонувати з липня 2021 р.. Премія за контрактом може скласти $25/т до середньомісячного значення котирування Argus daf Brest. Спотові партії автогазу «Роснафти» в травні й червні Socar New Enegry пропонує з премією $40/т до середньомісячного daf Brest.

Нагадаємо, внаслідок тиску українських силовиків швейцарський трейдер Proton Energy Group S.A. прийняв рішення припинити постачання нафтопродуктів виробництва «Роснафти» на український ринок з 1 квітня 2021 року. У 2020 році трейдер спрямував в Україну 1,74 млн. т дизпального (23,4% ринку) і 443 тис. т (22,3%) скрапленого газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти