У початок

В росії засекретили інформацію про видобуток і експорт нафти

Підконтрольне міненерго рф центральне диспетчерське управління паливо-енергетичного комплексу (ЦДУ ПЕК) припинило публікувати статистику про видобуток і експорт нафти із 8 квітня на невизначений термін.

Інформацію про це підтвердили у російському енергетичному агентстві (РЕА) міненерго рф, функцією якого є ЦДУ ПЕК, повідомляє ІА «Інтерфакс».

«Беручи до уваги урядові заходи з підвищення стійкості російської економіки, ЦДУ ПЕК – філія РЕА міненерго росії – обмежує поширення інформації, яка може бути використана як додатковий тиск на російський ринок і його учасників», – заявили в РЕА міненерго рф.

«Галузеві статистичні дані в умовах обмежень є досить чутливими до маніпуляцій, що ставить під загрозу діяльність контрагентів ЦДУ ПЕК», – додав його представник.

Зазначимо, що рішення засекретити дані прийняте після того, як з’явилися перші повідомлення про падіння видобутку нафти в рф.

ЦДУ ПЕК зазвичай публікував інформацію про роботу російського паливо-енергетичного комплексу другого числа місяця, наступного за звітним. Проте 2 квітня ЦДУ не розкрив щомісячної статистики, спочатку пояснивши це технічними причинами.

Згідно з розісланим пізніше повідомленням ЦДУ ПЕК, з 8 квітня припинено надання наступних інформаційних продуктів: динаміки видобутку нафтової сировини помісячно з наростаючим підсумком у розрізі видобувних компаній, інформації про видобуток нафтової сировини за виробниками, про постачання нафтової сировини на внутрішній ринок і дальнє зарубіжжя, експорт нафтової сировини в дальнє та ближнє зарубіжжя (минаючи систему «транснєфті»), відвантаження автомобільного бензину з НПЗ і ГПЗ росії на внутрішній ринок і експорт за місяць.

Як повідомлялося, раніше банк росії призупинив публікацію щомісячної інформації про зовнішню торгівлю рф товарами (за методологією платіжного балансу), зазначає «Бізнес.Цензор».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти