У початок

У кремлі визнають вплив санкцій на експорт російської нафти

Російський президент владімір путін вважає найгострішою проблемою внаслідок запроваджених проти рф санкцій порушену логістику експорту нафти. Про це він заявив на нараді, присвяченій проблемам російського нафтогазового сектора, що виникли внаслідок санкцій, повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу кремля.

«Найгостріша з них – і ми про це вже казали неодноразово – пов'язана з порушенням логістики експортних постачань. Прошу сьогодні окремо розповісти про те, яких дій вживається для налагодження транспортних ланцюжків, для подолання складнощів, пов'язаних із здорожчанням логістики», – сказав путін.

У цьому контексті він закликав переорієнтувати російський експорт енергоносіїв, визнавши, що для цього бракує необхідної інфраструктури.

«Виходитимемо з того, що в найближчому майбутньому постачання енергоресурсів у західному напрямку все-таки скорочуватиметься. Тому важливо закріпити тенденцію останніх років – крок за кроком переорієнтувати наш експорт на ринки півдня і сходу, що швидко зростають. Для цього вже найближчим часом потрібно визначити ключові об'єкти інфраструктури й розпочати їх будівництво», – додав президент рф.

Він також визнав, що в умовах санкцій «особливої ​​уваги вимагають питання імпортозаміщення обладнання для видобутку нафти й газу».

Як відомо, центральне диспетчерське управління паливо-енергетичного комплексу росії (ЦДУ ПЕК), яке підконтрольне міненерго рф, після того, як з’явилися перші повідомлення про падіння видобутку нафти в рф через запроваджені санкції, на невизначений термін припинило публікувати статистику про видобуток і експорт нафти.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти