У початок

В Одесі шахрай продавав липові талони на пальне — поліція

Правоохоронці Одеси затримали 50-річного місцевого жителя, який шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад 55 тис. грн. Зловмисник продав їм недійсні талони на бензин через інтернет-сайт.

Про це інформує ГУ Національної поліції в Одеській області.

За даними слідства, шахрай діяв досить просто. Він розмістив на одному з популярних сайтів оголошення про продаж талонів на 20 л бензину А-95 за 1 060 гривень. На це оголошення відгукнулися 12 жителів одного з житлових масивів Одеси.

Після домовленостей «продавець» зустрічався з покупцями на вулицях Київського району, де передавав їм фальшиві талони. Як з'ясувалося пізніше, ці талони він знайшов біля сміттєвого бака. Протягом тижня зловмисник зумів ошукати людей на понад 55 тис. грн. 

Шахрайство викрилося, коли потерпілі намагалися скористатися купленими талонами на автозаправних станціях, але їм відмовили в обслуговуванні. Зрозумівши, що стали жертвами обману, ошукані громадяни звернулися до поліції.

Правоохоронці швидко встановили особу зловмисника. Виявилося, що він був жителем того ж житлового масиву, в якому проживали його жертви. Поліцейські вилучили у нього кілька талонів, які він не встиг продати, а також мобільний телефон із доказами шахрайської діяльності.

За скоєний злочин жителю Одеси загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як писав enkorr раніше, буковинець сплатив шахраєві 38 тис. грн за неіснуюче пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти