У початок

У бігах: як «БРСМ» змінила логістику через блокування своїх нафтобаз

Також є російською мовою

Група «БРСМ» була змушена переорієнтувати напрямки постачань нафтопродуктів, а також змінити логістику в зв'язку з блокуванням фіскальною службою трьох нафтобаз і міні-НПЗ компанії. Enkorr відстежив нові «паливні» маршрути «БРСМ».

Постачання дизельного пального, які раніше йшли на нафтобази в м. Голованівськ (Кіровоградська область), в с. Переяславське (Київська область) і в м. Шепетівка (Хмельницька область), було переспрямовано на нафтобази в Світловодську (Кіровоградська обл.), Кагарлику (Київська обл.), Ізюмі (Харківська обл.), Судовій Вишні (Львівська обл.), Селещині й Миргороді (обидві Полтавська обл.).

Бензин А-92 з Білорусі, який виступає у «БРСМ» базовою сировиною для випуску бензинів А-95, було переорієнтовано з Голованівська й Переяславського в Світловодськ (1,5 тис. т) і Кагарлик (600 т).

Швидше за все, змішання бензину А-95 для центрального регіону проводиться в Світловодську, оскільки туди поряд із бензином А-92 було переорієнтовано ізопентанову фракцію (700 т). Раніше вона йшла на Переяславське.

Тим часом залишається невідомим місце виробництва альтернативного палива (спиртовмісного бензину), яке випускалося на міні-НПЗ в Гадячі й Переяславському.

За інформацією enkorr, у вересні «БРСМ» також розмістила на ринку оферту з оренди 40 великотоннажних бензовозів.

«Їх власний парк було задіяно на перевезення і зберігання стабільного бензину, відповідно виникла потреба залучення додаткової кількості машин», – розповів один із трейдерів.

Також відомо, що для постачання низки станцій у центральному регіоні «БРСМ» була змушена законтрактувати кременчуцьке пальне у компанії «Арстак» – найбільшого трейдера, який торгує пальним «Укртатнафти».

Тим часом спроби придбати шебелинський продукт не були успішними через брак вільного обсягу продукту у виробника і трейдерів у світлі планового ремонту.

Як повідомляв enkorr, наприкінці серпня Державна фіскальна служба в рамках розслідування зупинила роботу міні-НПЗ у Гадячі (управляється компанією «Стандарт Ойл 2000», що виготовляє паливо для подальшої реалізації через мережу «БРСМ») й усіх нафтобаз «БРСМ».

Трохи пізніше силовики проводили слідчі дії на ГНС «Вовчанськ» (с. Гатище Вовчанського району), яка належить ТОВ «Катма Груп» (спецоператор з постачання мережі «БРСМ» нафтопродуктами).

Група «БРСМ» – великий виробник сумішевих нафтопродуктів, у травні 2021 року повністю відмовилась від торгівлі заводськими бензинами. Група закуповує у великих обсягах широку гаму сировини і компонентів, випускаючи бензини, альтернативне паливо і дизельне пальне. Зокрема, група – найбільший імпортер безакцизних розчинників для лакофарбової промисловості, які є сумішшю октанопідвищуючих компонентів бензину. Якість виробленого палива і повнота сплати податків при цьому виробництві неодноразово ставали предметом журналістських розслідувань і претензій податкових органів.

Глава парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на прикладі чека з АЗС «БРСМ-Нафта» продемонстрував роботу податкових «скруток» на АЗС.

Розподіл залізничних обсягів нафтопродуктів групи «БРСМ» у вересні 2021 р.

Продукт

Обсяг,

тис. т 

Розміщення нафтобази

Власник (орендодавець) нафтобази

Бензин А-92

1,5

Світловодськ

ТОВ «Експрес НТ»

0,6

Кагарлик

ТОВ «Кастас»

Дизельне пальне

0,3

Ізюм

ПП «Надежда»

0,3

Судова Вишня

ТОВ «Контанго Трейд»

0,8

Миргород

ПП «Надєжда»

1

Світловодськ

ТОВ «Експрес НТ»

1,6

Селещина

ПП «Надєжда»

1,5

Кагарлик

ТОВ «Кастас»

Ізопентанова фракція

0,7

Світловодськ

ТОВ «Експрес НТ»

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти