У початок

В Австрії відмовилися від нафти з рф

Австрія стала однією з перших європейських країн, що відмовилися від російської нафти. Про те, що сировина, яка надходить з росії, більше не використовується, повідомила австрійська нафтова компанія OMV, пише УНН з посиланням на австрійське видання Der Standard.

«Закупівля нафти в росії завжди була дуже низькою, з початком війни ми замінили її іншою нафтою з ринку», – сказав представник OMV.

Найважливішим постачальником нафти в Австрію, за даними агентства APA, вже багато років є Казахстан, частка імпорту якого становить 38,9%. На другому й третьому місцях – Лівія з 22,1% й Ірак з 20,7%.

На початку березня, після вторгнення рф в Україну, OMV оголосила про перегляд своєї участі у проєктах у рф. Попри те, що росія була одним із основних регіонів у портфелі розвідки й видобутку OMV, виконавча рада компанії тоді ухвалила рішення не здійснювати жодних інвестицій в росії у майбутньому.

Раніше топ-нафтотрейдер Vitol заявляв, що обсяги торгівлі російською нафтою «значно скоротяться у другому кварталі зі скороченням поточних термінових контрактних зобов'язань», і до кінця 2022 року компанія припинить торгівлю російською нафтою.

ЗМІ вказували, що великі світові нафтотрейдери планують скоротити закупівлю нафти й палива у російських державних нафтових компаній уже 15 травня, щоб уникнути порушення санкцій Європейського Союзу щодо росії.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти