У початок

Усі львівські «наливайки» нелегальні – міська влада

Розташовані у Львові «бочки» з реалізації пального – нелегальні, бо незаконно використовують землю, на якій працюють. Про це повідомляє у своїй спеціальній публікації львівське видання «Високий Замок» із посиланням на місцевих чиновників.

Видання зокрема пише, що управління державного контролю за використанням і охороною земель Львівської міської ради, яке здійснює моніторинг земельних ділянок під об'єктами АЗС, обстежило 27 земельних ділянок, на яких розташовані «бочки», і виявило такі факти:

  • 20 земельних ділянок, які використовуються не за цільовим призначенням;
  • 7 самовільно зайнятих земельних ділянок за адресами: вул. Збиральна, вул. Кузневича, 5, вул. Хмельницького, 291, вул. Рудненська, 1, вул. Кульпарківська, вул. Трускавецька, вул. Зубрицького, 7, вул. Т. Шевченка, 321; м. Дубляни, вул. Львівська, 3.

Наразі під об’єктами АЗС ще лишаються необстеженими 23 земельні ділянки.

Стосовно виявлених правопорушень управління скерувало листи в правоохоронні органи, за результатами чого ті відкрили кримінальні провадження щодо можливого самовільного зайняття земельних ділянок. Також було спрямовано листи землекористувачам із рекомендаціями звернутись до органу Державного земельного кадастру щодо зміни коду КВЦПЗ земельної ділянки відповідно до виду фактичної діяльності – з наступним внесенням відповідних змін в укладені договори оренди землі.

Крім того, у публікації директор департаменту ПЕК Львівської ОВА Богдан Кейван повідомив, що торік адміністрація разом з Нацполіцією, Держпродспоживслужбою, Держгеокадастром, Асоціацією заправників проводила рейди майже сотнею таких заправних станцій.

«Та зараз діє постанова Кабміну № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану». Тому кількість перевірок зменшилася. Офіційно та ж сама Держпродспоживслужба й інші органи контролю нібито не мають права проводити такі планові перевірки. Зараз за окремими зверненнями ці перевірки здійснюються, витребовують документи», – зазначив Богдан Кейван, додавши, що цього року перевірок не було. 

У статті повідомляється, що тема «бочок» зацікавила редакцію після публікації директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна «Місто сліпих левів», який звернув увагу на засилля цих нелегальних об’єктів у Львові.

Зазначимо, що нелегальна торгівля пальним – одна з ключових проблем паливного ринку, оскільки порушує сумлінну конкуренцію й призводить до суттєвих втрат державного і місцевих бюджетів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти