У початок

Місто сліпих левів


Сергій Куюн, директор Консалтингової групи «А-95»

Був у Львові. Мав час і натхнення проінспектувати місцевий «бензиновий» ландшафт.

Звітую – жах і розчарування!

Ну як у такому чарівному місті, де є Стрийський парк, Площа Ринок, модернові зростаючі житлові комплекси, можуть усюди стирчати іржаві бочки з дизелем, скрапленим газом, бензином?

Це Сомалі чи Галичина? Гей, панове Садовий, Козицький! Це що таке взагалі? Ви сліпі?

Я за кілька годин нарахував два десятки «бочок»! А всього їх по місту й області понад сотню (це тільки те, що можна побачити у відкритих джерелах з Києва).

Нагадаю, що це не просто небезпечно й елементарно абсурдно зовні, це прямі втрати ваших бюджетів! З кожного легально проданого літра у казну місцевих громад йде понад 2 грн. Відповідно коли нелегально – то не йде!

Далі. Торік ви всі (місцеві влади) скаржилися, що у вас забрали ПДФО із зарплат військових (нагадаю, цей податок іде у місцеві бюджети). А що таке бочка? Це нелегальне працевлаштування або зарплата на мінімалках. Тобто без податків або з мінімальною ставкою ПДФО.

У Львові народилась найпотужніша роздрібна мережа країни, спитайте, скільки вони платять людям на своїх заправках? А потім дайте запит вашій податковій, скільки платять «бочки» (чи взагалі платять), і порахуйте, скільки ви втрачаєте. (Взагалі-то треба провести такий аналіз на всіх мережах, ви будете здивовані, гарантую!).

Це ваші прямі втрати! Це менше допомоги «підшефним» військовим частинам! Це незбудовані й невідремонтовані об’єкти! Врешті-решт, це менше вашої улюбленої бруківки!

Я вже не кажу за решту несплачених податків: ПДВ і податок на прибуток – у центральний бюджет, бо вас те, мабуть, мало гріє. Чи у Львові війни немає?

Львівські податківці, дайте відповідь: чому легальні заправні станції чекають від вас місяцями й роками ліцензій на роздрібну торгівлю і яких ви задовбуєте перевірками документів, прискіпуючись до кожної коми, а «бочкам» ті ліцензії штампуєте як добрий вечір? Одного погляду досить, аби зрозуміти: стояти й працювати там (наприклад, під ЛЕП) жодна заправка не має права. Тобто апріорі не може в неї бути необхідних документів для отримання ліцензії. Проте ліцензія – є!

Зараз у Києві напружуються, як зібрати більше податків для фінансування оборони. Нам усім доведеться віддавати більше. Але якщо ви на місцях так дбаєте про закони й правила, то ніякі зміни не допоможуть. Ці збільшені податки просто підуть у пісок. Так, має сказати своє слово центральна влада, чекаємо зокрема на пробудження того ж БЕБ. Але є речі, які ви можете вирішувати самотужки. Демонтуйте нелегально розташовані об’єкти, це у ваших силах і повноваженнях! Не знаєте як? Спитайте у Кличка, як він зачистив столицю від «бочок».

Податківці, пам’ятайте, вже є прецеденти виявлення й покарання за розпродаж ліцензій на основі лівих первинних доків, які подають «бочки». Ну це ж усі бачать, не тільки б@г!

СБУ. Цих «бочок» уже цілі мережі, вони сайти свої відкривають, це реальні злочинні угруповання, чого ви чекаєте? Ви ж так любите економіку! Хоча… То, може, воно так гарно й квітне в регіоні, що ви ними вже зайнялись?...

Поліція!… Добре, не буду витрачати на це час…

Це приклад того, яку купу силовиків і органів влади ми годуємо своїми податками і які не хочуть робити елементарних речей. Не треба розслідувань, запитів – це рагульство просто стоїть на вулиці! Там, де закон не дозволяє стояти, зокрема і з міркувань безпеки громадян.

То робіть уже щось!

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти