У початок

Уряд Німеччини очікує, що ціни на газ залишаться високими протягом кількох років

Уряд Німеччини очікує, що ціни на газ залишаться високими принаймні до 2027 року, що підкреслює необхідність додаткових надзвичайних заходів, згідно зі звітом, схваленим Кабінетом міністрів країни у середу. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з аналізом Міністерства економіки, форвардні ціни наприкінці червня показали, що в найближчі місяці на оптових ринках може відбутися зростання приблизно до 50 євро ($54,62) за мегават-годину. Очікування нормалізуються й передбачають повернення до докризового рівня протягом чотирьох років. Прогноз збігається з оцінками операторів газосховищ Німеччини, які передбачають ризик дефіциту газу до початку 2027 року.

Нідерландські передні місячні ф’ючерси, еталонний європейський газ, становили близько 38,38 євро за мегават-годину о 12:30 в Амстердамі. Нідерландський газ у середньому коштував близько 19,40 євро в період із 2008-го по червень 2021 року.

Німеччина, промисловий центр Європи, була однією з країн, які найбільше постраждали від скорочення постачань газу росією минулого року, і вона, як зазначається у звіті, продовжуватиме стежити за розвитком подій на ринках, щоб виявити потенційні проблеми на ранній стадії. Заходи зі зменшення таких ризиків включають розширення використання відновлюваних джерел енергії, LNG-терміналів і створення водневої інфраструктури.

Наразі уряд виплатив 22,7 млрд євро субсидій на електроенергію й газ, щоб полегшити тягар для клієнтів, але остаточний огляд очікується лише на кінець року. За даними міністерства, великі промислові клієнти отримали 6,4 млрд євро державної допомоги.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти