У початок

Uniper розробляє проєкт із виробництва екологічно чистого водню

Німецька комунальна компанія Uniper у четвер заявила, що бере участь у проекті з компанією з чистої енергії Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) Masdar з виробництва екологічно чистого водню, підтверджуючи повідомлення Bloomberg.

Цього тижня уряд Берліна завершив надання допомоги Uniper на суму 34,5 мільярда євро (36,55 млрд доларів США) після схвалення Європейської комісії. Націоналізація стала необхідною через те, що Uniper зазнала різкого зростання цін на газ після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Війна загострила увагу Німеччини до безпеки постачання й використання екологічно чистого водню, виробленого завдяки відновлюваній енергії, що відповідає кліматичним цілям Європейського Союзу.

Він очікує потреби в імпорті для доповнення внутрішнього виробництва.

Представник фірми, що базується в Дюссельдорфі, сказав, що Uniper бере активну участь у великомасштабних водневих проєктах на Близькому Сході з метою експорту водню на ринки Європи й Азії.

«Проєкт в ОАЕ з MASDAR уже отримав вражаючу громадську підтримку», — сказав речник, додавши, що Uniper відмовився надавати додаткові подробиці на цьому етапі.

У звіті Bloomberg йдеться про те, що Masdar і Uniper побудують сонячну електростанцію потужністю 1,3 гігават (ГВт), на якій вони планують виробляти чистий водень за допомогою електролізу з 2026 року, з посиланням на інтерв’ю з виконавчим директором Masdar з чистої енергії Мохаммадом Абделькадаром Ель Рамахі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти