У початок

«Уктрансбезпека» зібрала за рік рекордну суму штрафів і стягнень

Державна служба з безпеки на транспорті («Укртрансбезпека») 2023 року забезпечила рекордну суму надходжень до держбюджету – 637 млн грн, що у 3,1 раза більше, ніж 2022 року (205,1 млн).

Про це під час прес-конференції повідомив голова служби Євген Зборовський, передає «Інтерфакс-Україна».

Він уточнив, що більшу частину суми становлять стягнення й штрафи. Торік їх було накладено на понад 800 млн грн.

Загальна сума стягнень становить 378 млн грн надходжень від стягнень, накладених під час рейдових перевірок. Зокрема 329 млн грн від рейдових перевірок за участю вантажного транспорту й 49 млн грн – за участю транспорту, який виконує вантажні перевезення. 2022 року суми надходжень становили 111 млн грн і 10,5 млн грн відповідно.

Крім того, до бюджету надійшло 228 млн грн штрафів від автофіксації порушень габаритно-вагових параметрів, зафіксованих комплексами зважування автотранспорту в русі Weight-in-Motion.

Зборовський зазначив, що цифра надходжень 637 млн грн удвічі перевищує суму, виділену з держбюджету на утримання «Укртрансбезпеки», зокрема на зарплати співробітникам.

Глава служби також зазначив, що за минулий рік було зафіксовано більше порушень як у сегменті вантажного транспорту, так і пасажирських перевезень.

У відомстві також додали, що підвищенню ефективності її роботи 2023 року сприяло отримане торік право встановлювати блокатори коліс на транспортний засіб і супроводжувати його до пункту вагового контролю.

Порушення габаритно-вагових параметрів фіксуються за допомогою WIM-комплексів – у 20 областях встановлено 50 таких комплексів, переважно на автошляхах, які будувалися у 2020-2021 роках.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти